Inspirert av smaker fra Lofoten til San Sebastian har Helena Neraal klekket ut 60 tapasretter som bobler over av fantasi og matglede. Prøv deg på hurtigstekt tunfisk med eplesirup (oppskrift under) – hentet fra den nyeste kokeboken til Nordens tapasdronning!
Fra Tapas på norsk - fra Lofoten til San Sebastian
(Foto: Martin Hugne)
Eplesirupen i denne oppskriften er herlig til tunfisk, men den passer også godt til iskrem eller på dessertost.
TUNFISKEN
• Skjær tunfisken slik at den får en avlang, firkantet form, ca. 4 cm i bredde og 4 cm i høyde. Det du skjærer av, kan du også bruke, men pass da på at steketiden varierer etter
størrelsen.
• Salt fisken lett og rull den i sesamfrø og grovknuste svartpepperkorn.
• Stek fisken kjapt i olje og smør i en varm panne, 20–30 sekunder per side, og legg deretter tunfisken på en skjærefjøl.
• Strø på flaksalt.
EPLESIRUPEN
Kok eplejuicen i ca. 20 minutter til den har en tykk konsistens. Hvor lang tid det tar, kommer an på kjelens bunn, så følg med. Når det meste av vannet er kokt bort, blir boblene litt større og konsistensen fort tykkere. Bruk da en sleiv og rør i væsken, slik at du ser når du får en passe tykk sirup. Husk at den vil stivne litt til når den avkjøles.
SERVERING
Skjær tunfisken i 2 cm tykke skiver. Pynt et fat eller en fjøl med salat, legg tunfisken på salaten og garner med eplebåter. Drypp eplesirup på toppen.
Tapas på norsk - Fra San Sebastian til Lofoten av Helena Neraal
Lær deg hvordan du enkelt kan trylle fram unike, enkle og lekre tapasretter!
I denne boken får du over 60 oppskrifter på alt fra gratinerte østers, røkte blåskjell og hurtigstekt tunfisk til osso buco, lammecarré og elgcarpaccio. Innbydende og smaksrike retter som gir deg inspirasjon og matglede!