Perfekt popkorn

Jeg elsker popkorn! Både for smaken og helsens skyld foretrekker jeg å lage det selv
– enkelt er det også, skriver Carina Hultin Dahlmann i sin nye bok fylt med grønne matretter som styrker kroppen og gleder ganen. Her lærer hun deg å lage hjemmelaget popkorn, som er en av rundt 100 inspirerende oppskrifter du finner i boka "Carinas sunne kjøkken"

Foto: Carina Hultin Dahlmann

Foto: Carina Hultin Dahlmann

Du trenger popkornkjerner, kokosolje og en gryte med lokk. Hjemmelaget popkorn inneholder mye fiber og antioksidanter. 

Perfekt popkorn – hver gang!
Du trenger 1 dl popkornkjerner og 1 ss kokosolje. Dette gir 1 stor gryte med ferdigpoppet popkorn.
Det er viktig å ha kontroll på varmen, slik at flest mulig kjerner poppes. Ha kokosoljen i gryten og sett den på middels varme. For å teste om oljen er varm nok, legger du i et par popkornkjerner og legger på lokket. Når begge er poppet, heller du i resten av kjernene og rister gryten slik at oljen dekker kjernene.
Sørg for at du slipper ut litt damp. Rist på gryten med jevne mellomrom og ta den
av varmen når det kun popper én og én kjerne i sekundet. Hell popkornet over i en
stor bolle og velg hvilket popkorn du vil lage fra oppskriftene mine.

Sour cream & onion-popkorn

Kombinasjonen av rømme og løk tror jeg mange kjenner godt fra de kjente chipsene,
som er salte, søte og syrlige, men dessverre fulle av sukker og ymse tilsetninger, og
har masse kalorier. Jeg har derfor utviklet en sunnere oppskrift inspirert av denne
smaken, og jeg synes det er en perfekt saltsnacks når man bare må ha noe.

Dette trenger du:

Ferdigpoppet popkorn (se fremgangsmåte over)
2 ss kokosolje
2 ss næringsgjær
½ ts sumak
½ ts hvitløkpulver
½ ts løkpulver
1 ts tørket dill
1 ts Himalaya-salt

Slik gjør du:
1. Legg ferdigpoppet popkorn i en stor bolle og smelt kokosoljen i en kjele. Tilsett
saltet og bland det i oljen.
2. Skrap ut oljen med en slikkepott og fordel den jevnt over popkornet.
3. Tilsett resten av krydderet og bland godt, gjerne med hendene slik at krydderet
og oljen masseres inn i popkornet. Tilsett eventuelt litt mer salt.

Tips! Sumak er et bær som er vanlig i Midtøsten. Det knuses til pulver, som gir en syrlig
smak. Det er å få tak i utvalgte dagligvarebutikker og spesielt i utenlandske
matbutikker.